Продуктово позициониране

продуктово позициониранеПродуктово позициониране, реклама на продукти, по всякакъв начин някой се опитва да ти продаде нещо. Гледаш любовна сцена по телевизора, тъкмо да се разцелуват и героят се свива от болка в кръста, а партньорката му незнайно откъде изважда опаковка Коланол и вместо „Обичам те“, „Искам да продължа живота си с теб“, тя извиква „Ето твоето решение – 3D Колаген с мицеларен екстракт от Куркума. Помогна на треньорката ми след една контузия“.

Продуктово позициониране и любов, маркетолозите добре знаят кога човек се вторачва най-вглъбено в екрана. Когато има скандал или секс. Да извадиш опаковка продукт за стави в любовна сцена. В живота е абсурдно или възможно само при двойки с над 20 години семеен живот.

Маркетолозите ни предлагат продуктово позициониране като част от ежедневната действителност. И ние, жадни за любов и секс, на подсъзнателно ниво възприемаме предложените продукти.

Едва ли името Коланол някой би свързал с продукт за здрави стави. По-скоро бихме го асоциирали с продукт за отслабване, ако асоциацията върви от колан, талия, корем.

Дали, въпреки неасоциативното име, маркетолизите са си свършили работата ние няма как да преценим. Но вероятно, гледайки любовна сцена, често към нас ще се връща мисълта за този Коланол.