Студеното време и влагата провокират хронични и стари болежки

Студеното време малко по-малко идва и температурите падат. Влагата в Бургас е както обикновено висока.

Непрекъснато някой се оплаква, че го наболява ръката, счуепна преди 10 години или кракът, претърпял травма някъде в детството. Да не говорим пък за хората над 60, които нито кръста си чувстват, нито могат да вървят поради болки в ставите.

rozmarinДомашните рецепти са безброй и може да включват различни билки, мазане с ракия, нагряване с морска сол, компреси и вендузи. Всеки лек е добър, щом ви намалява болежките и ви кара да се чувствате по-добре.

Движението е това, което ви поддържа здрави и трябва винаги да следите за достатъчната си физическа активност. Когато се движите, течността в ставите захранва хрущяла и го предпазва от износване.

Движението помага на по-бързото изхвърляне на храната от храносмилателната ви система, а по-бързия метаболизъм означава по-малко килограми и повече самочувствие.

Студеното време и влагата не трябва да ви плашат да излезете навън и да направите редовната си разходка. Ако е необходимо преди това или вечер преди лягане се намажете с крем, съдържащ розмарин.

Розмаринът освен билка, която ще приададе прекрасен вкус на храната ви. Маслото от розмарин доказано облекчава слаба до умерена болка, а също така и повлиява добре кръвообращението при студени крайници.

Розакта е крем, който съдържа 100% масло от розмарин. Тя е лекарствен продукт, а не поредното козметично предложение.

Не позволявайте на студеното време да съсипе деня ви.