Лейди Гага спазва диета “5-фактора”

За да извлече максимума от своите тренировки, Лейди Гага е наела за личен треньор Харли Пастернак, който е помогнал на редица други звезди като Холи Бери, Робърт Дауни Джуниър и Алиша Кийс да подобрят физическата си форма с неговата 5-факторна диета и фитнес план.

Основният принцип на диетата е 5 хранения на ден, всяко от тях, състоящо се от 5 съставки: протеини, въглехидрати, фибри, ненаситени мастни киселини и напитка без захар. Пастернак препоръчва храни с нисък гликемичен индекс, например храните, богати на фибри.

Редовните тренировки представляват 50% от плана. Те включват 5 упражнения, които се правят 5 дни в седмицата и всяко отнема по 5 минути.

Лейди Гага е напълно отдадена на тренировките си, които включват 5 фази: кардио за загрявка, упражнения за крака, за ръце, упражнения за коремните мускули и накрая отново кардио упражнения.
5-факторната диета не е диета за бързо сваляне на килограми, тъй като осигурява здравословно хранене, не лишава организма от никаква храна и може да се прилага в зависимост от собствените предпочитания. Това не е нещо ново и непознато, а просто съвет как да правим по-разумни хранителни избори и да бъдем по-активни. Ако приемаме повече калории , отколкото изразходваме няма как да сваляме килограми, независимо дали хранителният ни прием е 5- или 3-кратен. Ясно е, че килограмите се свалят чрез редовни тренировки и ограничаване на приема на въглехидрати и мазни храни.

Ако решите да спазвате диетата, Пастернак препоръчва 5 –седмичен план, но за сваляне на повече килограми ще са необходими и повече седмици. Диетата не осигурява бързо сваляне на килограми, което всъщност е положително, защото е всеизвестно, че бързото отслабване има лош ефект върху общото състояние на организма. Може да очаквате сваляне на 0,5-1 килограма седмично след първата седмица.

Примерни ястия:

-Целина с обезмаслено крема сирене и руло от пуешко филе, пълнено с туршия
-Хляб без брашно с обезмаслено крема сирене, пушена сьомга и домат
-Пуешки гърди, маруля, зелени чушки и малко обезмаслено крема сирене
-Хляб от кафяв ориз, вегетариански салам, обезмаслено сирене и телешко с горчица
-Телешко, сьомга или пуешка пастърма с някакъв плод
-Маринована херинга с обезмаслена сметана
-Пръчици целина, натопени в обезмаслена френска лучена крем супа