Как Бионсе свали 10 килограма? Диетата с кленов сироп.

Това, което някои наричат Диета с кленов сироп, всъщност е Пречистващата диета, създадена преди доста години. Не съм привърженик на екстремните диети за отслабване, затова предпочитам да гледам на това като начин за пречистване на организма от токсини и от зависимости при желание за започване на по-здравословен начин на живот, тъй като много хора са използвали именно този начин, за да се откажат от зависимостта си към кофеин, шоколад, както и от някои доста по-сериозни зависимости.

Бионсе Ноулс не ви съветва да го правите, но признава, че самата тя е спазвала диетата с кленов сироп, когато й се е наложило да свали близо десет килограма за десет дни по време на снимките към филма “Мечтателки”.

Певицата, която е известна със сексапилните си форми, едва ли е човека,за когото бихме си помислили, че ще се подложи на такава диета, но в крайна сметка в Холивуд всичко може да се очаква. Незнам колко са й платили за ролята, но е ясно, че зведа като Бионсе не се продава евтино. Предполагам всеки би отслабнал рязко за няколко дни, ако му предложат няколко милиона долара…

 

 

 

 

 

 

 

 

Ето какво представлява и самата диета, наричана още Лимонова или Пречистваща лимонова диета:

Може да бъде прилагана безопасно от три до максимум десет дни. Тази диета не е нова, а съществува още от 1950 година. Трябва да сте наясно, че много често явление е “реакцията на пречистване” (диария с прости думи) през първите два дни.

В общ съд смесете следните неща:

-3 литра вода

-чаша лимонов сок

-чаша кленов сироп(истински кленов сироп, а не такъв с аромат на клен)

-една ч.л. лют червен пипер

Размесете ги и пийте по 8-12 чаши на ден от сместа.

Предупреждение: ще изпитвате болки, глад, раздразнение и гадене. Това са симптоми на детоксикацията на тялото.

Ако наистина искате да прочистите организма си, проповедниците на Лимонената диета дават следните съвети:

1.Вземете си билков чай за отслбване със сенна и нейодирана морска сол.

2.Всяка сутрин преди да пиете от сместа, смесете две ч.л. от морската сол с вода и ги изпийте наведнъж. Важно е да имате на разположение тоалетна и един свободен час.

3.Всяка вечер пийте по една чаша от чая за отслабване.

Тази диета не трябва да се прилага повече от десет дни и трябва да изчакате поне четири седмици преди да я приложите отново! Смята се, че по този начин ще се изчистите от токсините, а такова количество лимон и червен пипер със сигурност ще прочисти синусите на всеки!

В никакъв случай не се връщайте към нормалния си начин на хранене след приключване на диетата! Най-доброто, което можете да направите още по време на диетата, е да започнете психически да сенастройвате за здравословно хранене, така че след спиране на диетата, веднага да започнете начисто с нов и здравословен режим, който да поддържа тялото ви силно и здраво.

За да не претоварите организма си след диетата, направете следното:

Ден първи след диетата: Помнете, че все още сте на течна диета! Можете да изпиета няколко чаши портокалов сок и задължително пийте много вода. Също може да пиете и билкови чайове. Портокаловият сок ще настрои храносмилателната ви система за следващите дни, но е възможно стомахът ви да се разбунтува, ако изпиете цяла чаша наведнъж. Тъй като чаша портокалов сок съдържа голямо количество естествена захар и 120 калории, препоръчително е да започнете деня със смес от 50% портокалов сок и 50% вода. Пийте бавно и не забравяйте да консумирате много вода! Вече сте стигнали дотук, така че не притискайте нещата!

Ден втори: Организмът ви все още не е готов за пържола или салата. Продължете да пиете портокалов сок, билкови чайове и много вода. За обяд и вечеря може да пробвате лека зеленчукова супа и една или две пълнозърнести бисквити (колкото и да ви се иска, в никакъв случай не прекалявайте с бисквитите, защотото резултатът със сигурност няма да е добър!)

Ден три: Започнете деня с лека закуска от портокалов сок(сигурно вече ще ви е омръзнало от него). За обяд отново яжте зеленчукова супа. За вечеря може да изберете зеленчуци на пара, зеленчукова салата, но без дресинг или някакъв плод. Месо, кафе, мляко и други млечни продукти трябва да се избягват през този ден, защото могат да раздразнят стомаха и червата.   -

В следващите дни може да започнете да консумирате разнообразни храни, но не прекалявайте с количествата и с мазнините. Това пречистване няма да има никаква полза за вас, ако веднага се нахвърлите върху чипс и подобни храни. Сега е моментът да направите план какъв хранителен режим ще се отрази най-добре на организма ви за вбъдеще.

След пречистването ще сте пълни с енергия. Възползвайте се от това и превърнете физическите упражнения част от вашето ежедневие!