Дженифър Анистън – “най-желано тяло” за 2011 година.

Според американското списание „Фитнес“ титлата „най-желано тяло“ за 2011 година се присъжда на Дженифър Анистън. 65% от читателките на списанието посочват, че ако могат да имат някоя част от тялото на която и да е звезда, биха избрали стегнатия корем на Дженифър.

„Спортувам почти всеки ден, най-малко 5 пъти в седмицата“ казва Анистън. „Правя по 40 минути кардио упражнения, веднъж седмично ходя на пилатес и три пъти на йога.“

Признава, че понякога се отдава на висококалорична мексиканска храна, но през останалото време диета й остава здравословна, като включва основно сьомга или друга риба, зелени зеленчуци, леща.

Шест дни спорт в седмицата може да се окажат трудна задача за повечето хора, но въпреки това режимът на Анистън може да даде някои идеи как да се поддържаме във форма, та дори и без нейните фитнес инструктори и диетолози.

Ето някои от съветите на Дженифър:

1.Силови тренировки. Често жените ги избягват, защото се притесняват да не увеличат обема на мускулите си, но проучванията показват, че силовите тренировки повишават мускулния тонус, водят до изгаряне на повече калории, подобряват състоянието на костите.

2.Тренировки при всяка възможност. Например докато сте на работа, може от време на време да отделяте по пет минути за разтягане, клякания или подскачане. Малко йога упражнения сутрин след ставане също са добър вариант, а и освен това ще ви накарат да се чувствате тонизирани и готови за работа.

3.Яжте риба. Рибата е богата на омега-3-мастни киселини, които предпазват от сърдечно-съдови заболявания и някои форми на рак. Доказано е, че омега-3-мастните киселини подобряват мисловните процеси и предпазват от ревматоиден артрит и атопични дерматити. Освен това в рибата се съдържат витамините А и Д, както и йод. Особено богати на омега-3-мастни киселини са сафрид и морска скумрия.

4.Не се чувствайте виновно, ако прегрешите. Анистън не се срамува от това, че понякога яде храните, които обича, та макар и не съвсем здравословни. Важното е, че още на следващия ден влиза в правия път, връщайки се към правилния хранителен режим. Така че, ако има някакъв специален повод, не се притеснявайте да се насладите на любимия си десерт, стига да не прекалявате.