Упражнения за жени според формата на тялото

Вие тренирате усилено, но все още няма резултат? Може би правите упражнения,които не са подходящи за формата на тялото ви? Сега ще ви покажем какъв спорт е съвместим с формата на вашето тяло.

КАКВА ФОРМА НА ТЯЛОТО ИМАТЕ?

1.Ябълката

koerperform-apfel-h_448x597Жените с тяло във форма на ябълка, обикновено имат тесни бедра, малко дупе и тънки  крака. В горната част на тялото обаче, този тип жени са с по-широка талия и по-голям  бюст. При този тип се напълнява първо в  корема, гърдите. Ако имате такъв тип тяло, то  трябва да работите за крака, за да може горната част да бъде  пропорционална с долната.

Идеални упражнения: скачане на въже и клякане.

Идеални спортове: колоездене и тенис

 

2.Крушата

birne-koerperform-qФормата на крушата се среща особено често при жените. При тях горната част на тялото е  тясна, а от  кръста надолу се разширява. Имат широки бедра и очертана талия.  Обикновено качват килограми в  областта на бедрата, ханша и дупето.Т рябва да  тренирате задните част и бедрата и да укрепите горната  част на тялото.

Идеални упражнения: вървене на бърз ход, клякане, скачане на въже, бягане.

Идеални спортове: колоездене, баскетбол, волейбол, тенис, пилатес, каране на ролери.

3. Пясъчен часовник

koerperform-rechteck-q

Жените с форма на тяло – пясъчен часовник имат широк ханш, голямо дупе и голям  бюст. За сметка на  талията, която почти винаги е тънка. Затова и тялото изглежда несъразмерно. Обикновено напълняват в  ханша, дупето и гърдите. Ако вашето тяло  изглежда така, то вие трябва да тренирате всяка област.

Идеални упражнения: бягане, скачане на въже.

Идеален спорт: танцуване, плуване, сноуборд.

4.Правоъгълник

koerperform-rechteck-q (1)

Жените с тази форма на тялото, могат да бъдат щастливи. Те рядко трупат мазнини и  тялото им  изглежда добре, те нямат нужда да се ограничават и да тренират  усилено. Но  все пак може да поддържат  тялото си стегнато.

Идеални упражнения: каране на колело, скачане на въже, изкачване на стълби

Идеални спортове: йога, бягане, пилатес.